Ik heb heel veel zin in iets zoets

Ik heb heel veel zin iets zoets. Bijna ondwingbare behoefte aan zoetigheid. Hoe kan dat toch. Ik heb diabetes en heel vaal gewoon ontzettend veel zin in iets zoets. Een koekje, een chocolaatjes whatever ‘als het maar zoet is’. Waar komt dat vandaan. Kan ik mezelf hier gaan begrijpen. Toch maar eens gaan googelen. En wat blijkt: ‘hier is onderzoek naar gedaan’. Mensen met diabetes hebben een lage ‘suikerbeleving’, ze proeven de smaak zoet minder dan ‘gezonde’ mensen. Dit zou een verklaring kunnen zijn: ‘omdat diabetespatienten minder gevoelig voor de zoete smaak zijn, hebben ze meer suiker nodig om de suikerbehoefte te ‘bevredigen’.

Lekker maar weer. Mijn probleem is dus een soort perpetuum mobile. Een hond die achter zijn eigen staart aanholt. Door suiker te gaan eten wordt ik steeds minder gevoelig voor die suiker en om die behoefte te bevredigen moet ik meer suiker eten waardoor ik er nog minder gevoelig voor word……

Help