Ik heb weer op de wc gezeten

En dus heb ik wat weetjes:

Er zitten meer bacterien in je mond dan er mensen op de aarde rondlopen. 100 miljard microben in je mond tegen ongeveer 8 miljard mensen op de wereld.

De oudste archeologische vonds was een stenen gereedschap van 3,3 miljoen jaar oud. Ouder dus dan dat de menselijke soort bestaat, zo’n 500.00 jaar. Waarvoor het gereedschap diende weet men niet, maar het schijnt behoorlijk groot (hoe groot) geweest te zijn. Wie of wat de gebruiker was, is niet bekend. Maar men verdenkt de Australopithecus of de Kenyanthropus. Allebei wezen lijkend op een aap.

En een specht krijgt geen koppijn van al dat getimmer op bomen. Dat is niet omdat men dacht dat een specht een soort ingebouwde schokdemper heeft. Maar heel simpel. De kracht van een tik is gewoon niet groot genoeg om de hersenen te beschadigen.

En als laatste. Mensen die meertalig zijn opgevoed, leren al op jonge leeftijd schakelen en zijn beter in staat om te multitasken. Gewoon omdat ze beter in staat zijn om te bepalen welke informatie essentieel is en welke niet. Die hersenen zijn beter getrained om zich niet af te laten leiden. Dit laatste betwijfel ik overigens als ik naar mezelf kijk 🙂