Glucose waarde 9,2 ‘s ochtends

Gisteren was er door de kids nogal wat gesnoept, dus maar weer eens glucose waardes gemeten. Was bij iedereen een gezonde waarde. De mijne 6,4. Dat is heel erg goed voor de avond.

Vanochtend lag alle prikkerij spullen nog op tafel, dus ik nog een keer meten. Was het 9,2. Wat zeker ‘s ochtends veel te hoog is.

Nou heb ik gisteravond 2 dingen gedaan:

  • Ik heb mijn medicijnen niet gehad.
  • Ik heb gisteravond een glas berenburg achterover geslagen.

Dat ik mn medicijnen niet in heb genomen is eigenlijk een beetje een reaktie op een impliciete opmerking van mijn diabetes consulente. Ga niet naar bed als je glucose zo laag is. Daar heb ik uit geconcludeerd dat ik 1 mn suiker omhoog moet brengen: mijn keuze was een borrel en 2 bij zo lage waarde geen medicijnen. Misschien moet ik dat laatste maar wel doen volgende keer.

Diabetes is ingewikkeld. Eigenlijk doe je het nooit goed.