Vakantie kiekjes – collage script

Er zweeft al een poos een wat verkreukelde fotocollage van onze vakantie naar Terschelling van 2010 rond. Ik kon me herinneren dat ik hier een script voor had gemaakt, maar kon dat nergens meer vinden. Tot ik op mijn oude website deze blog tegen kwam van 12 september 2010.

Twee weken Terschelling leveren een wereld aan foto’s op. Daar moest ik dus snel even ‘iets’ mee doen. Een snel in elkaar geflansd fotocollage script met twee imagemagick tools: Convert en montage:

#!/bin/sh

_tmpdir=tmp$
_collagedir=collage$

_img_resize=50x50
_tile=7x7

mkdir ${_tmpdir}
mkdir ${_collagedir}

for f in `ls *.[jJ][pP][gG]`
do
convert $f -resize "${_img_resize}^^" -gravity center -crop ${_img_resize}+0+0 +repage ${_tmpdir}/coll_$_$f.png
done

montage ${_tmpdir}/coll_$_*.png -geometry ${_img_resize}+0+0 -tile ${_tile} ${_collagedir}/collage_$.png

Om een hier toonbaar resultaat te krijgen heb ik 49 foto’s gebruikt, die in een raster van 7 bij 7 laten zetten. Uit alle foto’s is een vierkante uitsnede gemaakt, welke is verkleind tot 50×50 pixels:

Oh ja de foto’s komen van 3 verschillende toestellen. 1 slaat foto’s op met extentie JPG ander als jpg, daarom ls *.[jJ][pP][gG] als simpel regulier expressie.