Glucose meting

Eergister heb ik weer bloed laten prikken voor een glucuse waarde bepaling. Mijn Hba1c waarde was 60 mmol/mol. Dat is veel te hoog. De gemiddelde waarde hoort bij iemand met suikerziekte en die aan de medicijnen is lager dan 54 te zijn. Nu leven we hier al een hele poos in een soort bouwput in dit huis. Keuken verbouwing, zonnepanelen aanleggen en dan komende week nog nieuwe tuinbestrating. Ons huis is al weken, ik zeg maanden een bouwput. En in de paar weken tussen gasfornuis afgesluiten en inductieplaat aansluiten was het eten koken ook maar van lage kwaliteit.Regelmatig frituurpanvoer (bamischijven, kroketten, frikandellen) , best wel veel gesnoept, biertje links en rechts.

Even een afslag naar de bamischijf, waar heel wat over te doen is. In 2020 werd er zelfs door rechts politiek over gerept, deze oerHollandse snack was gedoemd om gecancelled te worden. Er kwamen artikelen als Maakt iemand zich nog druk om de bamischijf? En zelfs in de Volkskrant werd een ode aan de bamischijf geschreven. En nu anno 2023 is de bamischijf weer helemaal terug en zelfs een regelrechte tiktok hit. De bamischijf anno 2023 is zo hot dat er zelfs een nieuwe fabriek gebouwd moet worden om de productie te kunnen opvoeren.

Maar weer terug naar mijzelf. Ik heb om eerlijk te zijn van alles bij elkaar gesnaaid en gesnoept afgelopen periode en ben vooral niet al te veel met koolhydraten en suiker bezig geweest. Om het in Star Wars termen te zeggen ‘this r2 has a bad motivator‘; mijn motivatie om ‘gezond’ bezig te zijn was heel ver te zoeken. Daarnaast sliep ik slecht, heb best wel hard gewerkt en ben regelmatig mijn medicijnen vergeten. Er waren allemaal redenen, maar geen één is echt valide om niet toch wel gezond te leven. Waarom de frituurpan aan als ik ook gewoon een stukje komkommer of een bakje yoghurt kan eten. Zo heeft dat hele keer diabetes2 om traject natuurlijk geen enkele zin gehad. Daarvoor moet ik wel eerst de motivatie terug zien te vinden en daar is regelmaat in mijn leven voor nodig.

Maar 1 lichtpunt, mijn nuchtere waarde was 5,8. Dat is helemaal prima. Een gezonde waarde ‘s ochtends ligt tussen de 4 en de 8. Laat me dat dan maar vasthouden.