DenHaag is moe

In dictaturen waar ‘het volk’ in opstand komt, wordt vaak het leger in gezet om terug te kunnen slaan. En worden noodverordeningen ingezet. Meestal compleet random verboden. Vandaag is DenHaag zo’n spergebied. Trekkers worden door de politie van de weg gehaald. 15 maart komt heel snel heel dichterbij en DenHaag is bang. Heel erg bang. Echt iets laten horen uit Den Haag doen ze niet meer. Bespreking van alle een beetje controversiele dossiers (ik noem zomaar een paar: Groningen, toeslagen, Stikstof en natuurlijk de mega inflatie), bespreken het liever niet meer in het openbaar voor de 15e. Hoort dat ook niet bij dictaturen. Stilzwijgen en wegkijken of zelf ‘debielisering‘. Nee het loopt ze in DenHaag dun door de broek. Of nee, ze zijn een beetje moe. De huidige regering gaat komende woensdag (hopelijk) zo ongelovelijk op hun bek, dat de hele regering accuut aan het infuus moet. Kunnen ze mooi bijkomen van hun vermoeidheid.

Weet je wie ook moe is. Groningers zijn moe. Boeren zijn moe. Toeslagouders zijn moe. Eigenlijk is heel Nederland inflatie moe. Stem met mij tegen de vermoeidheid.

Legervoertuigen rijden DenHaag in….. What the fuck. Het is godtomme toch geen oorlog hier. Lijkt wel alsof er rellen uitgelokt worden door de overheid. Kunnen ze straks met hun vingertje wijzen. We hebben jullie wel door hoor. Oooooh. Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen (VVD) ….. Say no more. VVD = politiestaat.

1 Zinnetje in een tweet. Maar 2 conclusies. Blijkbaar kun je waterkanonnen beledigen. Niet door ertegen te schreeuwen van je ‘hi ha …..’ . Nee een stikker plakken is heel erg beledigend voor een waterkanon. Heel teer gevoel zo’n waterkanon. Gaat huilen als je er een stikker op plakt. Andere conclusie: een waterkanon is een ambtenaar! Of is een ambtenaren een waterkanon. Dat wordt me niet helemaal helder uit het verhaal …..