Calculerende Shopper

Wij gaan nog wel eens in het weekend ‘even’ op en neer naar Utrecht om te winkelen. Mijn dochter vindt het bijvoorbeeld ontzettend leuk om wat rond te neuzen in de primark, de h&m of andere kleding winkels in Hoog Catharijne. Dus we zitten regelmatig in lijn 74.

Een paar weken geleden was ik mijn ov chipkaart vergeten, dus ik hoopte dat ik een los kaartje in de bus kon kopen. Dat was (uiteraard) geen enkel probleem. Dus ik kreeg een kaartje. Een retourtje, want dat was goedkoper. Ik dacht nog wat attend van de buschauffeur. Wat blijkt nu. In het weekend verkoopt U-ov (de busmaatschappij hier) speciale ‘weekend retourtjes’. Toen ging ik daarna verder rekenen en nu blijkt dus dat je goedkoper een retourtje in de bus kunt kopen, dan in-uit checken met je ov-chipkaart. En je krijgt ook nog eens een kaartje met een echte stempel :-).

Ik kwam hierover nog een artikel op de AD site tegen. En ik val dus volgens de buschauffeur in de categorie “calculerende shopper”: “Die mensen kopen in het weekend een los kaartje. Dat geldt als het aloude winkelkaartje, dat ook geldig is als retourtje. Dat is goedkoper dan heen en terug met de OV-chipkaart.”

Na wat verder zoeken. Gaat het om de U-ov reiskaart. Voor ons een kaartje van € 4,50 dat in het weekend als retourtje geldt.