Vandaag naar de gym geweest. Nu zin in wat. Dus even wat gezonde vetten en mineralen wegwerken.
Bij de Aldi 2 eetrijpe avocados gekocht (ja ik ben een ‘even in de avocado knijpen om te kijken of ze echt rijp zijn’). Maar nu viel mijn oog op het woord Fruit. Ik altijd denken dat avocado groente is. Maar het is (natuurlijk) fruit. Het is een vrucht – iets met een pit erin en dus moeten we het daarom zien als fruit. Hoewel het bij de supermarkt wel bij de groente ligt.
En waarom is een avocado dan zo gezond? Naast gezonde vetten zit de avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Verder is het een bron van kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11).
Maar bovenal: Wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe een stof, die alleen in avocado’s zit, cellulaire processen in de alvleesklier kan remmen. Deze cellen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van insulineresistentie. De avocado is daarom een goed voedingsmiddel bij diabetes. [bron]
Dit laatste ga ik nog eens uitzoeken hoe het precies zit. Welke stof en wat is precies de invloed op de alvleesklier.
Voor nu: Avocado is fruit en is heel gezond, zeker voor diabeten.