Vorige week zelf kipnuggets gemaakt. Die waren toch wel zo lekker dat ik het recept graag deel.
Allereerst, de kipkruiden
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 3/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- halve theelepel zwarte peper
- 3/4 theelepel tijm
- 1/4 theelepel chilipoeder
Doe al deze ingredienten bijelkaar, even roeren. Klaar.
De kip
Snij 5-6 kipfilets in royale stukken. Stop ze in een kom en strooi er ruim de zelfgemaakt kipkruiden over en hussel tot alles egaal verdeeld is. Giet en dan karnemelk erbij en hussel tot alles net onderstaat. Zet deze marinade een poos (minimaal een half uur) weg in de koelkast.
Door marineren met karnemelk, wordt de kip ‘extra’ mals (zeggen ze).
De kip (deel 2)
Haal vlak voor het bakken de stukken kip 1 voor 1 goed door het zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder) totdat er een dikke laag omheen zit. (bij kfc maken ze de kip tussendoor nog even nat met water zodat er nog meer meel aan blijft plakken).
Door de combinatie karnemelk en bakpoeder (zelfrijzend bakmeel is eigenlijk bloem met bakpoeder). Krijgt de kip straks een extra krokant en luchtig korstje.
Het frituren
Frituur ongeveer 6 / 7 kipstukken tegelijk in olie van 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Ongeveer 5 minuten.
Oh. En die frietjes appelmoes en mayo zijn ook zelfgemaakt.